Продукти:
• 6 белтъка
• 150 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 150 г брашно
• 2 ванилии
• 1 с.л. ром или коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото на стайна температура масло с половината от захарта, докато бухне и побелее. Пресяваме брашното 2-3 пъти, за да поеме въздух. Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг.
Към разбитото масло прибавяме ванилията и рома, лъжица по лъжица сипваме брашното, а накрая смесваме с белтъците като съвсем леко разбъркваме.
Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно форма и печем в умерена фурна, която не отваряме в началото на печенето. Поднасяме кекса, обилно поръсен с пудра захар.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...