Кулинарни рецепти » Печена юфка със сметана

 Печена юфка със сметана

Продукти за юфката:

· 300 г брашно
· 2 яйца
· 1 к.ч. прясно мляко
· 1 щипка сол

За заливката:

· 30 г краве масло
· 3 яйца
· 200 г сметана
· 3 с.л. захар
· кората на 1 лимон
· 1-2 с.л. галета
· сол
· масло за формата

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното със солта. Прибавяме яйцата и млякото и омесваме твърдо тесто, което разточваме на тънка кора. Оставяме я да засъхне и я нарязваме на къдрави или прави лентички.

Възвираме голяма тенджера с подсолена вода, сваряваме юфката и я прехвърляме в гевгир да се отцеди.

Разбиваме омекналото масло със захарта на пяна. Едно по едно с биене прибавяме жълтъците, 3 с.л. сметана и настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре и прибавяме юфката, а след това – разбитите на твърд сняг белтъци.

Намасляваме и поръсваме с галета плитка тава за печене. Изсипваме в нея юфката, заливаме с останалата сметана и печем до златисто в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало