Продукти:
• 250 г широки плоски макарони
• 250 г консервиран ананас заедно със сока
• 6 яйца
• 5 с.л. разтопено краве масло
• 1 1/2 к.ч. захар
• 1 ванилия
• 1 ч.л. канела
• 250 г отцедени шайби от ананас за украса
Начин на приготвяне:
Варим макароните в леко подсолена вода до полуготовност и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата заедно със захарта и разтопеното масло. Пасираме ананаса със сока и го прибавяме към яйцата заедно с ванилията и канелата.
Прибавяме така приготвения крем към отцедените макарони и разбъркваме добре. Разстиламе сместа в намаслена тавичка и подреждаме отгоре шайбите ананас. По желание в средата на всяка шайба можем да сложим вишничка от компот (без костилка).
Печем сладкиша във фурна, загрята до 180°С.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...