Кулинарни рецепти » Пудинг с юфка

 Пудинг с юфка

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г юфка
· 1 л прясно мляко
· 4 яйца
· 3 с.л. грис
· 1 ч.ч. захар
· 3 с.л. разтопено краве масло
· пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката във вряща леко подсолена вода и я отцеждаме. Разстиламе я в намаслена тавичка и я запичаме до леко порозовяване.

Разбиваме с миксер яйцата на пяна, смесваме ги с маслото, гриса и млякото и заливаме юфката. Печем в силна фурна до равномерно поруменяване и пълно поемане на течността.

Нарязваме пудинга щом изстине и го наръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало