Продукти:
• 400 г дребни макарони
• 250 г мека извара
• половин пакетче краве масло
• 3-4 с.л. захар
• 1-2 с.л. прясно мляко
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Пускаме макароните в голямо количество подсолена вода и варим десетина минути. После ги изплакваме със студена вода и отцеждаме.
Разбиваме изварата заедно с разтопеното масло, захарта и канелата. Разреждаме със затоплено прясно мляко, докато получим гладък умерено гъст сос.
Заливаме макароните с така приготвения сос, разпределяме в чиниите за сервиране и поднасяме веднага. По желание можем да поръсим с карамелизирани ядки.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...