Кулинарни рецепти » Макарони с канелен крем

 Макарони с канелен крем

Продукти:

• 400 г дребни макарони
• 250 г мека извара
• половин пакетче краве масло
• 3-4 с.л. захар
• 1-2 с.л. прясно мляко
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Пускаме макароните в голямо количество подсолена вода и варим десетина минути. После ги изплакваме със студена вода и отцеждаме.

Разбиваме изварата заедно с разтопеното масло, захарта и канелата. Разреждаме със затоплено прясно мляко, докато получим гладък умерено гъст сос.

Заливаме макароните с така приготвения сос, разпределяме в чиниите за сервиране и поднасяме веднага. По желание можем да поръсим с карамелизирани ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало