Продукти: (за 4 порции)
· 200 г макарони
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 3 с.л. мед
· 40 г краве масло
· 3 с.л. смлени орехови ядки
· канела, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцежаме, заливаме ги с разтопеното масло и разбъркваме.
Разтваряме меда в затопленото мляко, прибавяме орехите и кипваме на огъня. После ароматизираме с канела.
Разстиламе макароните в намаслена тавичка, заливаме с горещата медена смес и запичаме 5-6 мин в умерено загрята фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...