Продукти: (за 4 порции)
· 200 г макарони
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 3 с.л. мед
· 40 г краве масло
· 3 с.л. смлени орехови ядки
· канела, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцежаме, заливаме ги с разтопеното масло и разбъркваме.
Разтваряме меда в затопленото мляко, прибавяме орехите и кипваме на огъня. После ароматизираме с канела.
Разстиламе макароните в намаслена тавичка, заливаме с горещата медена смес и запичаме 5-6 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...