Продукти:
· 400 г макарони
· 600 г извара
· 7 яйца
· 1 ч.ч. сметана
· 100 г стафиди
· половин пакетче краве масло
· 1 ч.ч. захар
· 1 ванилия
· 1-2 с.л. галета
· 1 яйце за намазване
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Разбиваме изварата с миксер.
Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта и ванилията. Половината от тях смесваме с разбитата сметана, изварата и стафидите, а останалата – с разбитото масло и отцедените макарони. Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме на равни части към двете смеси.
На дъното на намаслена и поръсена с галета тавичка разстиламе част от макароните. Върху тях намазваме половината извара и отново разстиламе макарони. Намазваме останалата извара и завършваме с трети пласт макарони. Намазваме отгоре с разбито яйце, поръсваме с кристална захар и печемв умерено загрята фурна до зачервяване.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...