Кулинарни рецепти » Юфка с конфитюр

 Юфка с конфитюр

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г юфка
· 3 ч.ч. прясно мляко
· 4 яйца
· 60 г краве масло
· 3 с.л. захар
· 2 к.ч. конфитюр
· 1 щипка канела
· 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Възвираме 1 л леко подсолена вода и сваряваме юфката. Прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода.

Размесваме я с конфитюра, който леко сме разредили с вода. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме с бъркане на тънка струйка топлото мляко. Слагаме тази смес в съд с вода и я сгъстяваме на водна баня, бъркайки непрекъснато в една посока. Ароматизираме с ванилията.

Изсипваме юфката в намаслена тавичка, заливаме я с приготвения сос и запичаме в умерена фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар, която сме размесили с канелата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало