Кулинарни рецепти » Пудинг с юфка и стафиди

 Пудинг с юфка и стафиди

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г юфка
· 50 г бели стафиди
· 100 г краве масло
· 4 яйца
· 6 с.л. захар
· 2 ванилии
· 4 ч.ч. прясно мляко
· 3 с.л. канела

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в 1,5 л подсолена вода, прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода.

Прибавяме изкиснатите и подсушени стафиди, галетата, разбитите със захарта и разредени с млякото яйца, разтопеното, но не препържено масло и ванилиите. Разбъркваме сместа и я изсипваме в намаслена тавичка.

Печем на водна баня, докато пудингът стегне добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало