Продукти: (за 4 порции)
• 4 патладжана
• 2-3 скилидки чесън
• 7-8 домата
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 1 непълна ч.л. смлян джинджифил
• 1 непълна ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. сол
• пресни листа от кориандър или магданоз
Начин на приготвяне:
Изпичаме падлажаните, обелваме ги и ги смачкваме на пюре.
Сгорещяваме олиото и запържваме за 4-5 мин смлените джинджифил и кориандър. Прибавяме ситно нарязания чесън, лютия пипер и настърганите домати. Посоляваме и задушаваме 8-10 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме, за да не загори.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан кориандър или магданоз.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...