Продукти: (за 4 порции)
• 4 патладжана
• 2-3 скилидки чесън
• 7-8 домата
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 1 непълна ч.л. смлян джинджифил
• 1 непълна ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. сол
• пресни листа от кориандър или магданоз
Начин на приготвяне:
Изпичаме падлажаните, обелваме ги и ги смачкваме на пюре.
Сгорещяваме олиото и запържваме за 4-5 мин смлените джинджифил и кориандър. Прибавяме ситно нарязания чесън, лютия пипер и настърганите домати. Посоляваме и задушаваме 8-10 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме, за да не загори.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан кориандър или магданоз.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...