Продукти: (за 5 порции)
•	750 г телешки гърди
•	2 яйца
•	100 г бял хляб
•	1 к.ч. прясно мляко
•	50 г смлени бадеми
•	2 с.л. краве масло
•	1 с.л. ситно нарязан магданоз
•	1 с.л. коняк
•	1 лимон
•	1-2 с.л. галета,
•	индийско орехче 
•	лимонов сок
•	черен пипер, сол
•	мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме телешките гърди, посоляваме ги и внимателно отделяме месото от ребрата в долната широка част така, че да се получи джоб. 
Разбиваме яйцата на пяна с малко повече от половината масло, прибавяме накиснатия в млякото и изстискан бял хляб, смлените бадеми и ситно нарязания магданоз. Подправяме със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонов сок. Ако е необходимо, сгъстяваме плънката с галета или я разреждаме с прясно мляко. 
Пълним сместа не много плътно в джоба. Зашиваме гърдите и ги печем в умерена фурна, докато добият златистокафяво оцветяване, като често ги обливаме с отделения сос. Когато месото се изпече, изваждаме конеца, а печеното оставяме малко да постои. 
Нарязваме месото на парчета с дебелина около 1 пръст, които подреждаме в затоплена чиния. Заливаме със соса от печенето /можем да го поднесем отделно/, към който сме прибавили 1 ч.л. брашно, 1 с.л. коняк, 1 ч.л. масло и 1 ч.л. сметана и сме го подправили със сол и черен пипер.
 
              Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
 
              Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
 
              Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
 
              Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...