28.06.2022 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия на фурна
  2504  |   0  
Пълнени телешки гърди
/Австрия/
Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешки гърди
• 2 яйца
• 100 г бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 50 г смлени бадеми
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. коняк
• 1 лимон
• 1-2 с.л. галета,
• индийско орехче
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Измиваме телешките гърди, посоляваме ги и внимателно отделяме месото от ребрата в долната широка част така, че да се получи джоб.

Разбиваме яйцата на пяна с малко повече от половината масло, прибавяме накиснатия в млякото и изстискан бял хляб, смлените бадеми и ситно нарязания магданоз. Подправяме със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонов сок. Ако е необходимо, сгъстяваме плънката с галета или я разреждаме с прясно мляко.

Пълним сместа не много плътно в джоба. Зашиваме гърдите и ги печем в умерена фурна, докато добият златистокафяво оцветяване, като често ги обливаме с отделения сос. Когато месото се изпече, изваждаме конеца, а печеното оставяме малко да постои.

Нарязваме месото на парчета с дебелина около 1 пръст, които подреждаме в затоплена чиния. Заливаме със соса от печенето /можем да го поднесем отделно/, към който сме прибавили 1 ч.л. брашно, 1 с.л. коняк, 1 ч.л. масло и 1 ч.л. сметана и сме го подправили със сол и черен пипер.
01.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022