Кулинарни рецепти » Каша със спанак

 Каша със спанак

Продукти:

• 500 г спанак
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото и запържваме в него брашното. Прибавяме нарязания спанак, разбъркваме и задушаваме, докато спанакът поомекне. Посоляваме и наливаме гореща вода, колкото е необходимо, за да получим желаната гъстота. Варим на слаб огън 10-15 мин.

Отделно разбиваме яйцата с киселото мляко, поръсваме с наситнен магданоз и прясно смлян черен пипер и сипваме в кашата. Изчакваме отново да заври и отстраняваме от огъня. Поднасяме кашата топла, поръсена с натрошено сирене.

Автор: Добринка Желева

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало