Продукти:
• 500 г спанак
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото и запържваме в него брашното. Прибавяме нарязания спанак, разбъркваме и задушаваме, докато спанакът поомекне. Посоляваме и наливаме гореща вода, колкото е необходимо, за да получим желаната гъстота. Варим на слаб огън 10-15 мин.
Отделно разбиваме яйцата с киселото мляко, поръсваме с наситнен магданоз и прясно смлян черен пипер и сипваме в кашата. Изчакваме отново да заври и отстраняваме от огъня. Поднасяме кашата топла, поръсена с натрошено сирене.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...