Кулинарни рецепти » Ориз със спанак по индийски

 Ориз със спанак по индийски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 350 г ориз
• 250 г спанак
• 2 с.л. олио
• 100 г пържени фъстъци
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 2 дафинови листа
• 2 ч.л. сол
• смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме ориза 15 мин във вода, след което го изцеждаме много добре. Пускаме спанака го за 1-2 мин във вряща вода и го изплакваме със студена вода. Нарязваме го на ситно.

Запържваме в сгорещената мазнина смления кориандър и натрошените дафинови листа, прибавяме ориза и пърржим още 4-5 мин, като непрекъснато бъркаме, за да може оризът да поеме мазнината. Добавяме спанака, разбъркваме, посоляваме и заливаме с 4 ч.ч. вряща вода.

След като ястието заври, захлупваме и намаляваме огъня до най-слабо. Задушаваме 20 мин, без да отхлупваме и да бъркаме. Прибавяме фъстъците 5 мин преди оризът да е напълно готов.

Отстраняваме ястието от огъня и поръсваме с черен пипер. Непосредствено преди да сервираме, разбъркваме внимателно с вилица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало