Продукти:
• 800 г зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме боба на парченца и го слагаме в тенджерата. Отгоре разстиламе ситно нарязания лук, а върху него – нарязаните на кубчета моркови. Посоляваме и поръсваме червения пипер.
Наливаме вода, която да покрие продуктите, захлупваме и варим на умерен огън. Щом бобът омекне, наливаме олиото и продължаваме да задушаваме без да разбъркваме.
Накрая поръсваме наситнения магданоз, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме със счукан чесън.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...