Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг зелен фасул
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парчета.
В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода. Слагаме скарата на дъното на тенджерата и разстиламе върху нея фасула. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим фасула 8 мин. Изцеждаме го.
Разтопяваме в отделна тенджера маслото и сипваме сварения фасул. Леко запържваме.
Разбиваме сметаната заедно с брашното и заливаме фасула с получения сос. Посоляваме и варим 10 мин на умерен огън.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....