Кулинарни рецепти » Гулия със зелен грах

 Гулия със зелен грах

Продукти:

• 500 г гулия
• 200 г зелен грах
• половин връзка магданоз
• 2 с.л. олио
• 3 с.л. краве масло
• чубрица, черен пипер
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Избираме млади гулии, почистваме ги и ги измиваме неколкократно. Нарязваме ги, задушаваме в олио и посоляваме.

В отделен съд задушаваме граха в маслото, добавяме черен пипер и малко захар.

Когато зеленчуците и в двата съда омекнат, ги смесваме и внимателно разбъркваме с дървена лъжица. Посипваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме ястието топло.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало