Кулинарни рецепти » Сарми с ориз и картофи

 Сарми с ориз и картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кисела зелка
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• 3 картофа
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 1 к.ч. вода. Щом омекне, наливаме олиото и прибавяме червения пипер и размитото доматено пюре.

Сваряваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги смесваме с ориза. Наливаме малко вода, посоляваме и варим, докато оризът поеме течността.

С така приготвената плънка завиваме сарми в зелевите листа. Нареждаме ги плътно в тенджера върху подложка от нарязано зеле, притискаме с чиния и наливаме равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.

Варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат. Заливаме готовите сарми с разтопеното масло, оцветено с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало