Продукти:
• 700 г спанак
• 20 г стафиди
• 20 г кашу (белени бадеми или лешници)
• 1 скилидка чесън
• 20 г краве масло
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме кашуто и стафидите с гореща вода и ги оставяме да киснат 15 мин.
Почистваме и измиваме спанака. Слагаме го в широк тиган, сипваме малко топла вода, захлупваме и задушаваме, докато омекне. После посоляваме на вкус и го оставяме да се отцеди.
В друг тиган разтопяваме маслото, сипваме олиото и добавяме спанака, счукания чесън и малко черен пипер. При непрекъснато бъркане загряваме на огъня, след което добавяме ядките и стафидите, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...