Кулинарни рецепти » Ориз Бурани

 Ориз Бурани

Продукти: (за 6 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 1 малка червена чушка
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 500 г домати
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги запържваме в тенджера със сгорещената мазнина. Прибавяме ориза и ситно нарязан магданоз и разбъркваме.

Прибавяме ситно нарязаната чушка и попарените, обелени и настъргани домати. Посоляваме, заливаме с 6 ч.ч. вода и варим, докато водата се изпари. Поръсваме готовия ориз със смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало