Кулинарни рецепти » Каша от просо

 Каша от просо

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1 ч.ч. грухано просо
• 2 ч.ч. вода или мляко
• 1/3 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме просото в малка тенджера, наливаме водата /млякото/ и посоляваме. Захлупваме тенджерката и я слагаме в тенджера под налягане върху метална скара. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 10 мин.

Отваряме тенджерата, прибавяме към горещата каша маслото, разбъркваме и оставяме да престои 10 мин на топло в захлупената тенджерка. Поднасяме с прясно мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало