Кулинарни рецепти » Зеленчуков рататуй

 Зеленчуков рататуй

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 тиквички
• 1-2 патладжана
• 4-5 червени домата
• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 100 мл олио
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в предварително сгорещеното олио. Прибавяме остърганите и нарязани на кубчета тиквички и продължаваме пърженето.

След това добавяме и нарязаните на кубчета патладжани, които предварително сме посолили и отцедили от горчивия сок. Накрая слагаме и обелените и нарязани на ситно домати.

Пържим още 5 мин, доливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Захлупваме и задушаваме на тих огън около 1 час, докато зеленчуците омекнат.

Ако е необходимо, доливаме по малко гореща вода. Сервираме ястието студено.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало