Кулинарни рецепти » Вегетарианско чили

 Вегетарианско чили
(Ямайка)

Продукти:

• 400 сварен червен фасул
• 400 г белени домати от консерва
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 2 по-малки тиквички
• 1 скилидка чесън
• 1 зелено люто чушле
• 3 с.л. зехтин
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 к.ч. вода
• 1 с.л. кетчуп
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, чесъна и морковите и ги запържваме в сгорещената мазнина. След 5 мин засилваме огъня, прибавяме нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязаното люто чушле и пържим още 4-5 мин.

После сипваме сварения и отцеден фасул, кетчупа и доматеното пюре. Наливаме горещата вода, в която сме разтворили бульона и задушаваме 10-15 мин.

Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало