Кулинарни рецепти » Зрял боб с алабаш

 Зрял боб с алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г боб
• 2 глави лук
• 1 алабаш
• 6-7 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме боба със студена вода и го варим на тих огън. Петнадесет минути след като заври, сменяме водата, като този път наливаме гореща. Прибавяме половината олио и варим, докато зърната почти омекнат.

Обелваме алабаша и го нарязваме на филийки. Слагаме го при боба и оставяме да ври 15-20 мин. В останалото олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук.

Зачервяваме го с червения пипер, сипваме при боба и варим още 10 мин на тих огън. Накрая посоляваме, поръсваме с наситнен джоджен и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало