Продукти: (за 4 порции)
• 350 г ориз
• 250 г спанак
• 4-5 ч.ч. вода
• 1-2 с.л. олио
• 30 г пържени фъстъци
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1-2 дафинови листа
• 8-10 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина на слаб огън запържваме кориандъра и дафиновите листа. Прибавяме ориза и при непрекъснато бъркане пържим, докато стане прозрачен.
Прибавяме ситно нарязания спанак, наливаме врящата вода и посоляваме. Кипваме ястието, захлупваме и варим 20 минути на слаб огън.
Малко преди да отстраним от огъня прибавяме фъстъците. Сервираме ястието поръсено с черен пипер.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...