Продукти:
• 5-6 стръка праз
• 250 г сушени сини сливи
• 3-4 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 80 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в по-голямата част от маслото. Щом поомекне, поръсваме брашното и червения пипер, посоляваме на вкус и прибавяме доматеното пюре, размито в 2 ч.ч. вода. Оставяме ястието да ври на тих огън.
Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в останалото масло. Попарваме сливите във вряла вода, отцеждаме и ги слагаме в ястието заедно с праза. Пускаме по няколко зрънца бахар и черен пипер, добавяме дафиновия лист и доваряваме на тих огън.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...