Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз по индийски

 Зрял фасул с ориз по индийски

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г черен зрял фасул
• 100 г ориз
• 1 зелена пиперка
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. кимион
• 1 щипка чесън на прах
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеждаме.

Кипваме на огъня 3 ч.ч. подсолена вода и сипваме фасула и ориза. Прибавяме куркумата и варим на слаб огън до омекване на продуктите.

В разтопеното масло запържваме ситно нарязаната чушка, чесъна и кимиона. Заливаме ястието с приготвената запръжка и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало