Кулинарни рецепти » Яхния от прясна бамя

 Яхния от прясна бамя

Продукти:

• 1 кг бамя
• 4-5 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 2-3 домата
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер
• лимонов сок
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме бамята от дръжките, попарваме я с подсолена гореща вода и я отцеждаме.

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина и малко вода до омекване, прибавяме брашното, червения пипер и ситно нарязаните домати.

След задушаването на доматите, наливаме малко топла вода и в получения сос изсипваме бамята. Посоляваме и варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина.

Накрая поръсваме ситно нарязания магданоз и подправяме с лимонов сок и черен пипер на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало