Продукти: (за 6 порции)
• 1,2 кг тиква
• 1 малка глава лук
• 1 връзка копър
• 50 г краве масло
• 7 с.л. брашно
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 1 нарязана пиперка
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я почистваме от семенната част. Настъргваме я на едро ренде, посоляваме и оставяме да престои 20-30 мин, след което отцеждаме.
Разтопяваме маслото и леко запържваме брашното. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и също ги запържваме. Слагаме наситнения копър и червения пипер, доливаме малко вода и прибавяме чушката и тиквата.
След 15 мин, когато зеленчуците са почти сварени, сипваме оцета. Варим 4-5 мин, добавяме сметаната и оставяме ястието на огъня още 2-3 мин.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...