Кулинарни рецепти » Зеленчуково ястие по провансалски

 Зеленчуково ястие по провансалски

Продукти:

• 1-2 краставици
• 1 зелена чушка
• 1,5 кг домати
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2-3 клончета босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме краставиците на полумесеци, чушката на ивици, доматите на четвъртинки, а лукът - на кръгчета. Всички зеленчуци варим 15 минути.

Изваждаме доматите и ги пасираме и прецеждаме. Останалите зеленчуци отцеждаме и задушаваме в 2 с. л. олио, връщаме доматите, подправяме с черен пипер и сол и оставяме да изстине.

Поднасяме ястието студено, поръсено с босилек.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало