Продукти:
• 1 голям патладжан
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л.олио
• 2 глави лук
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжана, нарязваме го на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок.
Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Щом стане прозрачен, прибавяме патладжаните и нарязаните на ивички чушки. Задушаваме десетина минути и сипваме обелените и настъргани домати.
Посоляваме и готвим, докато ястието остане на мазнина. Накрая прибавяме разбитите яйца, разбъркваме, изчакваме яйцата да се забулят и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...