Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. леща
• 1 к.ч. ориз
• 6 с.л. олио
• 2-3 картофа
• 1 връзка пресен лук
• 16-20 лозови листа
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме от вечерта лещата. На другия ден я варим в подсолена вода, докато поомекне.
Настъргваме картофите, наситняваме лука и джоджена. Смесваме всички продукти, поръсваме аромати на вкус и объркваме.
От тази плънка слагаме по 1 ч.л. във всяко лозово листо и го завиваме. Редим получените сарми в тенджерка, наливаме малко водичка и похлупваме отгоре с чиния. Варим сармите на тих огън..
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...