Продукти: (за 4 порции)
• 300 г моркови
• 300 г зелен фасул
• 1 с.л. брашно
• 20 г краве масло
• 1 к.ч. сметана
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парчета и прибавяме нарязаните на кубчета моркови. Посоляваме, заливаме с вряла вода и задушаваме, докато омекнат.
Правим светла запръжка от маслото и брашното и разреждаме със сметаната и малко бульон от зеленчуците. Варим, докато сосът се посгъсти.
Прибавяме задушените фасул и моркови. Поръсваме 1-2 щипки захар и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...