Кулинарни рецепти » Зрял фасул с пържени филийки

 Зрял фасул с пържени филийки

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• половин сух хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 100 г маслини
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в прясна вода.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме доматеното пюре и също леко го запържваме. Накрая поръсваме червения пипер, разбъркваме и сипваме запръжката при боба. Доливаме още малко гореща вода и варим на слаб огън, докато течността се изпари напълно.

Нарязваме хляба на малки квадратни филийки. Потапяме филийките последователно в млякото и разбитото яйце и ги изпържваме в останалата мазнина.

Изсипваме сварения боб в голяма чиния и го оформяме като пирамида. Поръсваме с черен пипер. Подреждаме наоколо изпържените хлебни филийки, украсяваме с маслините и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало