Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. оцет
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме кочана на карфиола и го накисваме в студена вода, която сме подкиселили с оцета. След 15-20 мин го отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Внимаваме да не се превари.
Нарязваме на ситно лука, чесъна и гъбите и ги задушаваме в маслото, докато се изпари водата. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре, разредено с виното, и оставяме соса да къкри на слаб огън.
Накрая поръсваме с черен пипер и изсипваме част от соса в голяма кръгла чиния. В средата слагаме сварения и изцеден карфиол и изсипваме в празнината от кочана останалия сос.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...