Кулинарни рецепти » Карфиол със сиренен сос

 Карфиол със сиренен сос

Продукти: (за 5 порции)

• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 1 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички, които сваряваме в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и ги подреждаме в общо плато.

Отделяме 500 мл от отварата, в която е врял карфиолът и загряваме до завиране заедно с половината от маслото. При непрекъснато бъркане прибавяме размитото в млякото брашно.

Оставяме соса да поври 7-8 мин на слаб огън, след което прибавяме настърганото на ситно ренде сирене и малко черен пипер. Държим още 2-3 мин на огъня и изсипваме соса върху карфиола.

Отгоре заливаме с останалото разтопено масло и поръсваме с галетата и ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало