Продукти: (за 4 порции)
• 20-30 лозови листа
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 2-3 стръка зелен лук
• 1 к.ч. олио
• копър, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме лозовите листа, за да омекнат, и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Добавяме почистения и измит ориз и продължаваме да задушаваме. Накрая разреждаме с 1 к.ч. вода и отстраняваме от огъня.
Прибавяме натрошеното сирене, много ситно нарязаните яйца, ситно нарязания джоджен и копър, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и увиваме от сместа малки стегнати сармички.
Нареждаме ги в тенджерата, заливаме ги с гореща вода, колкото да се покрият, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...