Продукти:
• 300 г шарен боб
• 250 г пресни гъби
• 150 г черни маслини без костилки
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 сушени доматчета
• 6 с.л. зехтин
• 5-6 стръкчета магданоз
• 1-2 листа от целина
• 1 ч.л. стрита мащерка
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и наливаме 2 л нова вода. Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Варим до омекване.
Накисваме доматчетата в 1 ч.ч. отвара от фасула. Изчакваме 1 час, за да набъбнат. После ги нарязваме дребно, а бульона сипваме при боба.
Нарязваме гъбите на филийки и ги запържваме в силно сгорещената мазнина. Прибавяме сушените домати и също ги позапържваме. После сипваме запръжката при фасула заедно с наряните на парченца маслини. Посоляваме и готвим още 30 мин.
Накрая поръсваме с наситнените магданоз и листа от целина, мащерката и кимион на вкус.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...