Продукти: (за 4 порции)
• 500 г праз /само бялата част на стръковете/
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• чесън, магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на парченца, дълги около 3 см. Сваряваме ги в подсолена и леко подкиселена вода до омекване и отцеждаме.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с бульон от праза, прибавяме размитото доматено пюре и варим 5-6 мин на умерен огън. Добавяме сол, счукан чесън, ситно нарязан магданоз и заливаме праза с така приготвения сос.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...