Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче тиква (около 600 г)
• 1 ч. ч. леща
• 1 глава лук
• 3 с. л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в малко количество вода и отцеждаме.
Почистената тиква нарязваме на малки парченца и варим в подсолена вода до полуготовост. Прибавяме сварената леща, задушения в мазнината ситно нарязан лук и наситнения чесън. Посоляваме и доваряваме.
При поднасяне посипваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...