Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 3-4 яйца
• половин лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме гъбите с вряла вода и оставяме да киснат, докато водата изстине. Сваряваме ги в чиста подсолена вода. Отцеждаме, разпределяме в чинии за сервиране и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Запържваме брашното в разтопеното масло. Щом се позачерви, разреждаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме и пускаме парченца от лимона. Сваляме соса от огъня и постепенно прибавяме яйцата, като непрекъснато бъркаме. Заливаме гъбите с готовия сос.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...