Кулинарни рецепти » Гъби с холандски сос

 Гъби с холандски сос

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г гъби
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 3-4 яйца
• половин лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме гъбите с вряла вода и оставяме да киснат, докато водата изстине. Сваряваме ги в чиста подсолена вода. Отцеждаме, разпределяме в чинии за сервиране и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Запържваме брашното в разтопеното масло. Щом се позачерви, разреждаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме и пускаме парченца от лимона. Сваляме соса от огъня и постепенно прибавяме яйцата, като непрекъснато бъркаме. Заливаме гъбите с готовия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало