Продукти: (за 4 порции)
• 4 патладжана
• 1 глава лук
• 1 пиперка
• 1 глава целина
• 1 корен магданоз
• 4 клончета целина
• 5 скилидки чесън
• 3 моркова
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане кипваме 2 ч.ч. подсолена вода. Пускаме цепнатите от четирите страни патладжани. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим 5 мин.
Изливаме водата и изваждаме патладжаните. Слагаме върху тях някаква тежест, за да се отцеди водата.
Нарязваме на ситно лука, морковите, целината, магданозения корен и пиперката. Задушаваме ги леко в 2 с.л. олио, смесваме ги със счукания чесън и с тази смес пълним направените в патладжаните нарези.
Завързваме напълнените патладжани с клончета целина, поръсваме ги с черен пипер, посоляваме и ги нареждаме в тенджера под налягане. Прибавяме 1 ч.ч. вода и останалото олио, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 10 мин.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...