Продукти: (за 6 порции)
• 2 средно големи патладжана
• 1 кг чушки
• 1 глава лук
• 3-4 домата
• 1 1/2 к.ч. олио
• 3 яйца /или 150 г настъргано сирене/
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните, след което ги нарязваме на малки парченца.
В сгорещената мазнина най-напред запържваме ситно нарязания лук, а след това - чушките и патладжаните. Прибавяме попарените, обелени и настъргани домати, захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън.
В началото на задушаването можем да налеем малко топла вода. Когато зеленчуците омекнат, посоляваме и прибавяме разбитите яйца /или натрощеното сирене/. Ако сме използвали яйца държим ястието на огъня само 4-5 мин, но ако сме използвали сирене, държим на огъня 10 мин.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...