Кулинарни рецепти » Мамалига

 Мамалига
/Румъния/

Продукти:

• 200-250 г царевично брашно
• 1 л прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• 100 г настъргано сирене
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме почти свареното мляко с 50 г масло и сол и при постоянно бъркане прибавяме царевичното брашно. Варим като непрекъснато бъркаме, докато кашата започне да се отделя от съда.

Прибавяме настърганото сирене, изсипваме в подходящ съд и заливаме с разтопеното масло.

Поднасяме със стерилизиран лук, чушки, краставички, кетчуп, люти чушлета, кренвирши, печено месо или сланина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало