Продукти:
• 1 кг зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. зехтин
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеления боб, лука и моркова на ситно. Слагаме в подходяща тенджера 4-5 с.л. зехтин, в който задушаваме лука и моркова.
След като омекнат, прибавяме зеления боб и доливаме с вода. Слагаме целите скилидки чесън и червения пипер и оставяме да ври на слаб огън.
Когато бобът омекне посоляваме и добавяме доматеното пюре. Оставяме да ври още 5-6 минути и поръсваме с нарязан копър.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...