Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 ч.ч. ориз
• 400 г гъби
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и ситно нарязаните гъби.
Наливаме 3 ч.ч. топла вода и разбъркваме. Подправяме с дафинов лист, мащерка, черен пипер и сол на вкус. Варим на умерен огън.
Преди да свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...