Продукти:
• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 1 ч.ч. булгур
• 100 г сушени сливи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме булгура за 3-4 часа в студена вода, след което го отцеждаме. Бланшираме сливите във вряща вода, за да поомекнат, и също ги отцеждаме.
Нарязваме праза на тънки кръгчета и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, добавяме булгура, сипваме малко гореща вода и поръсваме червения пипер.
Варим на тих огън, докато булгурът омекне. Накрая прибавяме сливите, посоляваме на вкус и продължаваме да варим, докато сливите омекнат.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...