Продукти: (за 4 порции)
• 500 г печурки
• 1 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 2 с.л. стафиди
• 1 к.ч. олио
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. кисело мляко
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
• лозови листа
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на дребно и ги сваряваме в малко подсолена вода. Отцеждаме ги.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото. Прибавяме гъбите и също ги задушаваме. Щом поомекнат, прибавяме ориза, стафидите, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разпределяме сместа по лозовите листа и завиваме сармички. Нареждаме сармичките в широка тенджера, затискаме ги с чиния и ги заливаме с половината от гъбения бульон. Варим на умерен огън.
Разпределяме готовите сарми в чинии за сервиране, а част от поизстиналия сос смесваме с разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане кипваме соса на огъня и заливаме подкиселените с лимонов сок сарми.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...