Кулинарни рецепти » Задушен алабаш

 Задушен алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-голям алабаш
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. прясна сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме алабаша и го нарязваме на резенчета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещена мазнина.

Отцеждаме и ги прехвърляме в тенджера под налягане. Заливаме със сметаната, в която сме размили доматеното пюре. Прибавяме захарта, черен пипер и сол на вкус.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало