Продукти: (за 4 порции)
• бялата част на 4-5 по-големи стръка праз
• 60 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 250 г кисело мляко
• 1 с.л. лимонов сок
• 4 твърдо сварени яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Възвираме 2 л подсолена вода и сваряваме нарязания на по-дълги парчета праз. Отцеждаме и го слагаме в голяма затоплена плитка чиния.
Разбиваме на пяна омекналото масло и с биене прибавяме един по един жълтъците, брашното и разреденото с малко вода кисело мляко. Бъркаме сместа на умерен котлон, докато се сгъсти. Подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок.
Заливаме праза с този сос и гарнираме с нарязаните на четвъртинки твърдо сварени яйца.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...