Кулинарни рецепти » Троянска манджа

 Троянска манджа

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г лапад
• 250 г киселец
• 400 г извара
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лапада и киселеца на дребно. Задушаваме в сгорешеното олио ситно нарязания и леко посолен лук.

Прибавяме киселеца и лапада, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. Варим на умерен огън, докато листата започнат да омекват.

Прибавяме изварата и разбитите яйца. Посоляваме и бъркаме, докато яйцата се пресекат, след което отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало